woensdag 21 april 2010

De laatste excursiedag

Dinsdag 20 april 2010,

Kees heeft tijdens de avondsluiting een gedicht over psalm 121 voorgedragen.

Woensdag 21 april 2010,

Vandaag gingen we naar Caesarea, een prachtige stad met een enorme haven die Herodes heeft laten aanleggen. We kwamen in een enorm theater dat origineel gerestaureerd is. Het heeft de vorm van een halve cirkel en was voor licht entertainment. We zongen het Urker volkslied wat heel erg mooi klonk.

We kwamen in een hypodroom waar de paardenrennen werden gehouden we lazen een gedeelte uit Hand 25. We zagen toiletten die Jurie en Gerrit uit hebben geprobeerd (zie foto!)
We lazen Hand 12 : 20-25 Hier is Herodes waarschijnlijk zijn vreselijke dood gestorven. Hier zijn we ook gaan koffie drinken. We keken naar de zee en we dachten aan de “Bult”.

We hebben het aquaduct gezien dat Herodes aan had laten leggen. Onderweg kwamen we langs het Karmel gebergte dat enorm uitgestrekt is.

We stapten uit in Haifa waar we een schitterend uitzicht hadden op prachtige tuinen. We zagen waar Reier drie jaar geleden gewerkt heeft.

In Akko deden we de lunch en mochten nog even shoppen. Hierna gingen we naar een kruisvaarders klooster waar we in een ruimte kwamen war vroeger het hospitaal was. Hier zijn potten zalf gevonden. We zagen een ruimte waar de herberg was. We zijn door een tunnel gelopen en kwamen uit bij de haven.

Hierna zijn we teruggereden naar het hotel en beseften dat onze rondreis door Israel bijna ten einde is. Het blijft nog wel spannend of we morgen terug kunnen vliegen. En hoe mooi het hier ook is, we willen toch wel naar huis. We binnen anwinneg!

2 opmerkingen:

  1. Betty Bakker-Romkes21 april 2010 om 18:55

    Ik hoop ook voor jullie allemaal dat de terugreis morgen niet verloopt met vertraging. Een hele goede reis gewenst.Betty Bakker-Romkes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geniet van jullie dag morgen, is hier vandaag berekoud, maar jullie nemen het mooie weer mee naar nederland..
    een behouden terugreis.

    Femmy

    BeantwoordenVerwijderen