maandag 19 april 2010

Wasdag in Israel

Maandag 19 april,

Vanaf gisteravond 6 uur worden alle omgekomen Joden herdacht. Onafhankelijkheidsdag begint vanaf vanavond 8 uur. Vanmorgen zijn we naar de Knesseth gereden waar de Menorah staat. Dit is een geschenk van de Engelse regering. Op de Menorah staat de geschiedenis van het Joodse volk afgebeeld. Samen hebben we hier het Israelische volkslied gezongen (in het Nederlands)

van Yad Vashem naar de Knesseth is van het absolute diepte punt naar het hoogtepunt. Toen zijn we naar het Israel museum gegaan. Hier in de tuin staat een schaalmodel van Jeruzalem. dat is zo ontzettend mooi gebouwd. het is op schaal van 1:50 met dezelfde steen gebouwd als waar Jeruzalem mee gebouwd is. ook zagen we een gedeelte van de Dodezee boekrollen uit de tijd van Christus. zie foto's.

Hiervandaan zijn we naar Herodion gereden waar we om precies 11 uur twee minuten stilte hadden in verband met doden herdenking. We stonden boven op de resten van het paleis van Herodes ( van de kindermoord). We kwamen via een flinke klim door de aanvalstunnels boven waar we een adembenemend uitzicht hadden op de herdersvelden. Ook keken we op de heuvel waar op de grote verzoendag "de zondebok" de woestijn in werd gestuurd. We waren in het badhuis van Herodes en waren blij dat wij geen water en hout hoefden te slepen!

Een gedeelte is naar het hotel gegaan en de rest is gaan shoppen. we eten vroeg omdat we vanavond een lichttoer door Jeruzalem maken.

4 opmerkingen:

  1. Betty Bakker-Romkes19 april 2010 om 20:37

    Marij je bent gewoon een fotomodel, en dat rokje uit Vollenhove staat je prima. Wat een geweldige belevenis voor jullie dat je dit mee mag maken.Morgen gaan wij weg en ik zal morgenavond of woensdagmorgen een verslagje aan je doen. Betty

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi moe en ome Lukas,
    Wat zijn jullie bruin! we kijken iedere avond even wat jullie meegemaakt hebben.
    Jullie zullen het vreselijke nieuws al wel gehoord hebben,er zijn geen woorden voor.
    Nadat je gebeld had zondag zijn de kinderen wel heel anwennig geworden. Lukas hoeveel uur heb je al gefilmd? op iedere foto zie ik je filmen nou ja hebben we wat te bekijken thuis, ik ben heel benieuwd want zo te zien ziet het er prachtig uit daar!
    groetjes Maria, Elisabeth en Johannes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Betty Bakker-Romkes20 april 2010 om 21:18

    Marij,we hebben een leuk dagje gehad, en het was rustig zonder jou. Waar was je zaterdag toen je met Reier weg was? Het Urkerland is ook overal. Erg leuk.Prachtige foto's staan op internet van de reis.Bij thuiskomst verwachten wij ook een mooi fotoalbum of film. Nog een paar leuke dagen toegewenst en hopelijk komen jullie op gezette tijd terug met het vliegtuig.Er vliegen er nog maar een paar,maar het begint te komen.Betty

    BeantwoordenVerwijderen
  4. lieve juf bolijn
    is het leuk in israel
    heb je veel plezier
    ik hoop dat je snel komt ik mis is je best wel
    tot


    van dicky

    BeantwoordenVerwijderen