donderdag 15 april 2010

Dichtbij de Natuur

Woensdag 14 april.
Na een heerlijke maaltijd hebben we samen de dag afgesloten. We hebben i.v.m. de begrafenis van broeder Visser eerst samen Ps 4 vers 4 gezongen. Hierna lazen we Math 21 vanaf vers 33. We eindigden met het zingen van lied 32.

donderdag 15 april 2010
We zijn vanmorgen naar het prachtige natuurreservaat “Dan” gereden. Het is de grootste zoetwater bron. We zagen het altaar dat Jerobeam neergezet heeft. Misschien was hier ook het gouden kalf maar dat is niet terug gevonden. We lazen 1 Koningen 12 vers 12 t/m 33.

Hierna gingen we naar Baniass en zagen Israel ingeklemd tussen Libanon en Syrie. In Baniass waren indrukwekkende rotsen waar vroeger de Grieken offerden. We zagen hier het water zo uit de grond borrelen. Hier lazen we een gedeelte uit Math 16.

Hierna gingen we naar de Golanhoogten naar het grootste kruisvaarders kasteel. We hadden een geweldig uitzicht. De Golan is de belangrijkste verdediging van de waterbronnen van Israel. Toen zijn we gaan lunchen. Het was een oriƫntaalse maaltijd (met patat) en het was heel lekker en zeer goed verzorgd.

Hierna zijn we op de Bentalberg geweest waar ook weer een adembenemend uitzicht was. We keken hier op de grens van Syrie. Op de terugweg hebben we koffie gedronken en kwamen om ½ 7 aan in een mooi hotel in Ariel. Na lekker te hebben gegeten hebben we de avond afgesloten met Joh 4 waarin Jezus voor die ene Samaritaanse vrouw door het gevaarlijke Samaria moest wat heerlijk dat God nog zo werkt. Vinden wij Hem op onze reis door Israel (terug)?7

Geen opmerkingen:

Een reactie posten