woensdag 14 april 2010

een mooie dag

Dinsdag 13 april

We hebben lekker gegeten. We hadden een uitgebreid saladebuffet en een warm buffet met vis en vlees. En na allerlei lekkere toetjes.
Na het eten hebben we in een aparte zaal de avond samen afgesloten na het zingen van (op bergen en door dalen).

Woensdag 14 april

Om 8 uur zijn we gaan varen op het meer van Tiberias. Midden op het meer werd de motor afgezet en heeft de dominee gelezen uit Markus 4 over Jezus die de storm stilt.Van een enorme storm werd het helemaal blak! Wat een wonder. We zongen samen (o eeuwge Vader sterk in macht), waarna we weer verder zijn gevaren. Hierna zijn we naar de Berg van de Zaligsprekingen geweest. Hier staan 8- hoekige gebouwen als symbool van de 8 zaligsprekingen. We lazen de berg rede gedeeltelijk uit Math.5 we bezochten Tapga dat aan het meer ligt, waar de wonderbare spijziging heeft plaatsgevonden. We lazen Math.14 en beseften dat er meer over was na het eten van 5000 mannen en vrouwen en kinderen. Zodat we zeggen moeten dat God ons geeft in overvloed.

Hierna gingen we naar Kapernaum waar een 8 hoekige kerk gebouwd is boven op de resten van het huis van de schoonmoeder van Petrus. Ook op de synagoge is een nieuwe synagoge gebouwd. Waarschijnlijk is er een rijdende Thoratafel geweest omdat de isralelieten bidden moesten naar Jeruzalem we lazen samen Math.8 vers 5 t/m 17.

Hierna gingen we lunchen aan het meer van Tiberias. In Nazareth zagen we drie kerkjes gebouwd op de plaats waar Jezus water in wijn veranderde. We gingen naar Nazareth Vilage waar we een rondleiding kregen. Het is een landbouwgebied geweest in de tijd van Jezus. We gingen in de synagoge waar Jezus Jesaja 53 voorlas. na aanvankelijk genieten van de woorden van Jezus werden ze boos omdat Jezus twee verhalen vertelde van wonderen bij de heidenen en helemaal geen wonderen in Nazareth heeft gedaan om hun ongeloof. Ze werden zo boos dat ze Jezus van de berg wilden afwerpen. We lazen Lukas 4 vers 16 -34.

Toen hebben we de berg Tabor bezogt waar Jezus verheerlijkt is. Het is niet zeker of dat de berg Tabor was maar we hebben hier wel aan de verheerlijking van de Jezus gedacht. Jezus moest eerst verheerlijkt worden en daarna volgde de diepe vernedering tot in de hel toe. Welazen math. 17 vers 1 t/m 13 en zongen samen Grote God wij loven U. het was een lange, mooie en indrukwekende dag.

In het hotel aangekomen bleek de beautycase van Willie terecht te zijn. Fijn hoor!

In de bus werd trouwens flink geniest en nu blijkt dat we last van Pollen hebben.

4 opmerkingen:

  1. Janna zegt:
    Ik ben blij dat je koffertje weer terecht is tante Wils.
    hoe is het met jullie dan ??
    Groetjes aan tante Merie :)

    Riekelt, Nellie
    & de kinders.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Roelof Schraal (15-04-2010 14:30)

    Hallo allen,

    Hoe alles goed daar? Mooi weer hoorde ik al? 27 graden? Nou..... Op Urk hebben we ook geen klagen hoor, 16 a 17 graden en de hele dag zon... Prachtig weer voor een rondje over de haven, en een ijsje bij de Bolder ;)

    Geniet nog even van jullie verblijf in Israel, hierbij de groeten aan Dirkje Schraal - De Boer van Roelof en Berdien

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hee Appien en jelske,

    Hoe is het daar?
    Zo aan de foto's te zien is het een prachtig land, en ook hebben jullie prachtig mooi weer.

    Wij wensen jullie nog een paar fijne dagen toe, een goede reis terug en tot vrijdag.

    groetjes de Tuinfluitertjes en een speciale groet van Salim.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. merie kramer en tante dirkje schraal

    geniet er van het is zo weer voorbij.
    groetjes martrui

    BeantwoordenVerwijderen