zaterdag 17 april 2010

Sabbat

Israel 17 april 2010

Gisteravond hebben we zo lekker en uitgebreid kunnen eten dat we de dagafsluiting een half uur hebben verzet. En ook het ontbijtbuffet was heerlijk. Vanmorgen zijn we bij de Olijfberg uitgestapt en zijn naar de oude stad gelopen. We haddenuitzicht op een enorme begraafplaats waar de Joden vanuit de hele wereld begraven willen worden. Zo zijn ze dichtbij als Jezus komt.

Onder de Gouden Koepel ligt de dorsvloer van Arauna. We zagen Gethsemané. We lazen hier Hand 1 vers 4-14 hemelvaart van Jezus van de olijfberg we zagen een kerkje dat “Jezus weent” heet, het lijkt ook wel wat op een traan. We lazen uit Lukas 31. We waren in de hof van Gethsemané waar we Markus 14 vers 32-42 lazen en zongen lied 108. Hier is het lijden van Jezus begonnen. Judas verraadde hem met een kus.

We zijn door de Stefanus poort gegaan naar Bathesda wat huis van erbarmen betekent. we lazen Joh 5 vers 1-8. We hebben in de kruisvaders kerk Sint Anna Ps 150 en de lichtstad gezongen wat heel ontroerend was. We liepen de Vila Dolorosa op waar we lazen Joh 18 vanaf vers 28 –Joh 19 vers 17.

We hebben heerlijk gegeten in pizzeria basti.

We gingen naar Golgotha wat vroeger buiten de stad lag maar nu binnen de muren van de oude stad ligt. Eerst paseren we een klein Ethiopisch kerkje. Daarna gingen we de plek binnen waar Golgotha was en het graf van Jezus. Hier was de steen der zalving waar allerlei mensen de steen aanraakten. Heel bizar eigenlijk.

Hierna kregen we een uurtje om dingen te kopen waarvan we zeker weten dat we ze nooit zullen gebruiken of nodig hebben aldus onze gids Philip onze Joodse gids.

Hier zijn we Reier en Marij kwijtgeraakt maar ze stonden bij de gevonden voorwerpen in het hotel.

We zijn nog naar een graftuin geweest die meer aansluit bij onze gedachten van de graftuin. Het was hier zo mooi en vredig en veel minder druk. We lazen over de kruisiging de begrafenis en de opstanding uit Joh 19 en 20 waarna we lied 33 en 75 zongen. We hebben een LEEG!! Graf gezien maar dat wisten we wel want JESUS IS OPGESTAAN ,HIJ LEEFT!!!

2 opmerkingen:

  1. Reier en Marij kwijtgeraakt???? Ik vond het al zo bijzonder dat broer bij de groep bleef....))) Leuk om julie te "volgen" op deze manier. Groeten, Aline, jongste zus van Reier

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo juf hoe is het in Israel? bent u bij mooie plaatsjes geweest? Hoe zijn de scholen daar? En hoe zijn de huizen? Het was een aparte week. En ik hoop dat het in Israel beviel! en dat u snel weer terug komt op school. Groeten: Albert, Jaap en Dirk.

    BeantwoordenVerwijderen